27. tammikuuta 2012

EF Malta 2011 pt. 2

Moikka!

Eli tässä siis vähän lisää kuvia mun kielimatkalta Maltalta! Nää kuvat on ihan random järjestyksessä, jotkut on ihan reissun alusta & jotkut vikoilta päiviltä. 

Varoitus, tässä tulee olemaan paaaljon tekstiä ! 


Eli siis tosiaan olin maltalla ihanassa pienessä St.Paul's Bayn kaupungissa 7/6/11-27/6/11, eli viime kesänä. Varattiin matka 2010 syyskuussa piiiitkän suostuttelun ja harmaidenhiuksien jälkeen! Olin päättänyt et haluisin kielimatkalle jonnekkin lämpimään maahan, missä puhuttaisiin englantia, joten loppujen lopuksi päädyin lähtemään maltalle! Olin silloin vielä 13-vuotias niin en voinut mennä Australiaan, joten Malta kuulosti mahtavalta paikalta, ja sitä se olikin! Odotukset oikeestaan ennen kaikkea ylittyivät.

 Pari kuukautta matkan varauksen jälkeen sain tunnukset my.ef.com:iin, joka on siis periaatteessa facebookin kaltainen sivusto kaikille jotka lähtee ja on ollu EF:n kautta kielimatkalla. Sitä kautta voi tutustua tyyppeihin ketä on lähdössä samaan aikaan samaan paikkaan kuin sinä! Itse tutustuinkin siellä jo etukäteen muutamiin ihmisiin. Mä siis tosiaan matkalle yksin, ilman että tunsin ketään ennen entuudestaan.

Kevätlukukausi suomessa loppui 3.6, joten lähdettiin vanhempien kanssa jo 4.6 ajamaan kohti helsinkiä. Oltiin helsingissä pari yötä, koska kentällä piti olla  jo viideltä aamuyöllä, niin ei oltas keretty edellisenä yönä ajaa joensuusta helsinkiin! :D Kentällä tapasin heti ensimmäistä kertaa Viivin & Neean, jotka tunnistin facebook kuvien perusteella, mutta ne ei tunnistanu mua! Sitten heti siitä hetkestä asti hengattiin koko ajan porukalla! Sit porukkaan tuli myöhemmin maltalla mukaan myös taru, joka oli samassa isäntäperheessä neean & viivin kanssa, sekä ja vielä kaisla & mira jotka oli mun kanssa samassa isäntäperheessä. Meille tuli sellane "sixpack" ja pidetää nykyäänki aktiivisesti yhteyttä! :)


Kuva koulun rappusilta vikana päivänä!

mun & kaislan ja miran isäntäperhe oli tosi mukava! Perheeseen kuului hostäiti, isä (harvoin kotona, sillä oli paljon töitä) ja sit 2 ihanaa lasta; 2- vuotias maailman sulosin ja äänekkäin  pieni tyttö jonka nimi oli Chanel & sit 5-6 - vuotias poika jonka nimee en nyt millään muista... Kummatkin lapset oli hirmusulosia, mutta myös todella äänekkäitä! Sai aika usein jo kuuden aikaan herätyksen, kun jompi kumpi lapsista osoitti mieltään. 
EF Beach Partyistä! yhdet parhaista bileistä koko reissulla !
Mulla oli isäntäperheessä oma huone, ja kaisla & mira jakoivat toisen huoneen. Mun huoneessa oli 2 sänkyä , 3 vaatekaappia, iso lipasto ja vielä yöpöytä. Se oli kyllä aika tilava huone mulle yksinään! Sinne piti tulla kuulemma myös joku ruotsalainen tyttö, joka ois jakanu mun kanssa saman huoneen, mutta ei se sitten loppujen lopuks ikinä tullukkaan. :D 

Isäntäperheessä ei siltikään vietetty hirveästi aikaa. Me syötiin siellä aamupala ja sitten hostmama teki meille aina eväät kouluun! Käytiin perheessä myös syömässä päivällinen, silloin kun ehdittiin, jos ei ollut mitään retkiä tai muuta vapaa-ajantoimintaa. Saatiin pitää meidän vesipulloja/muuta ruokaa perheen jääkaapissä jos haluttiin, ja saatiin käyttää vapaasti tietokonettakin! 
Henkilökohtaisesti suosittelen enemmän isäntäperhettä, jos haluatte enemmän vapautta, ja liikkuakin vähän ns. "omilla ehdoilla". Perhe tottakai huolehtii myös hyvin, ja EF:n sääntöjen mukaisia kotiintuloaikoja täytyy noudattaa, mutta silti saa mennä ja tulla aika vapaasti. Sen lisäksi matka tuli meille isäntäperheläisille edullisemmaksi, kun niille jotka asuivat resortissa. Ihan käyttörahankin puolesta, koska me saatiin aina eväitä ja välipalaa perheestä, mutta resortilaisten täytyi itse ostaa se. 
kuva vikalta koulupäivältä, eli "valmistujais" päivältä! Valmistuttiin EF:n koulusta ja saatiin todistukset, valmistujaishatut ja paidat!
^Beach Partyyyy!

Tää kuva on jälleen vikalta päivältä EF- koulun edestä! 
ylhäällä : neea & minä, + oltiin tippumassa tolta korokkeelta kun haluttiin myös päästä kuvaan ! :D
alhaalla: viivi, essi, toffe & lia


Meidän ryhmä kuva, joka mentii ottaa St.Juliansiin! En meinaa enää ees tunnistaa itteeni kun mulla on tossa ruskeet hiukset! Ylhäällä oikeelta katottuna on meidän suomalainen liideri Laura, sitten vapari Jani ja maltalainen liideri Charlise. :)


ekana päivänä, jollon olin vielä ihan valkee! :D

Vikoina päivinä syömässä eväitä kirkon portailla! memories ♥ 

 Vikana päivänä koulun edessä!  Meidän sixpack on tossa vasemmassa reunassa :)


ja kiitos kuvista neealle, viiville & lialle joilta lainasin näitä!

ja nyt tuli jälleen kerran sellanen tunne että äääähh voisin milloin vaan lähtee uudelle matkalle ! Ehkäpä vielä joku kaunis päivä, kun saan kerättyy paaaaljon EF crew - pisteitä.. Nyt suurinosa pisteistä menee sinne lontoon matkaan, mutta tulee siitäkin huippu kokemus!


Kiitos kaikille jotka jaksoitte lukea! Jos jollain on vielä kyseltävää mun kielimatkasta yms, nii kyselkää vaa! Vastaan mielelläni:)


 Malta 2011 part.1 postauksen löydät täältä.

8 kommenttia:

 1. Oli varmasti todella kiva reissu! :-) Kuvista päätellen näyttää ainakin huippukivalta.

  P.S. Onhan se. ;)

  ♥,
  Minna
  Missingsparkles.com

  VastaaPoista
 2. Minna: Joo oli todellakin kiva reissu (: & kiiitos ku kommentoit :D p.s se on !

  VastaaPoista
 3. Kuules.... Olin tol samas paikas ja näin sut. Ehk. Tunnistin kuitenki Matun tost yhest kuvast... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no huinyt alko pelottaa et kukakoha oot :D ei kyl vaa mitää hajuu et kuka on matu.. :_D

   Poista
  2. :D Siit "kolmenviikonporukasta" :D Matu=Matias :)

   Poista
  3. aaaaa oookei:P mut se matu oli vissiii st.juliansis niiku säki (?). Koska meillä siel st.paul's bayssä ei ainakaa ollu ketää matuu :'D

   Poista