16. helmikuuta 2014

Wilma's summer in EF Rookesbury, UK 2013

Hej! Tämä on ensimmäinen osa tulevasta postaussarja, jossa olen haastatellut kuutta nuorta, jotka ovat olleet kielimatkalla EF:n kautta. 

in English: I have interviewed youngsters which have been in languagetrip with EF. Most of these interwievs are in
Fnnish, but there's also coming few interviews in e
English! Stay tune ;)

Haastattelin ensimmäiseksi kesän 2013 kielimatkalaista Wilmaa, 13, joka vietti unohtumattoman kesän juniorikielimatkallaan Rookesburyssä!Miten päätit lähteä kielimatkalle, ja miten kuulit EF'stä?

"Mun isä löysi jotenkin EF:n ja ehdotti sitä mulle, ja mä halusin lähteä. Eka halusin jollekkin harry potter kielimatkalle, joka olisi kestänyt 3 viikkoa, mutta se perutiin, koska oli liian vähä osallistujia . Päätin sitten että menen 2 viikon kielimatkalle Rookesburyyn! :)"Wilma asui kielimatkallaan resortissa, joka oli hänen matkallaan ainoa makoitusvaihtoehto.

"Rookesburyn resort vaihteli niin paljon. Kaikki huoneet oli aivan mahtavia ja meillä oli koko resortin isoin ja hienoin huone! Menin ensin iha sekasin, kun kävelin sillä välillä jopa eksyin :D haha!"

Millainen EF koulusi oli, ja piditkö siitä?

"Kouluni oli aivan mahtava pelatiin pelejä ja tehtiin paljon projekteja! Tutuistin koulussa niin moniin uusin ihmisiin , joka oli niin mahtavaa. Luulin ensin, että koulussa olisi tylsää, mutta ei se oli niin kivaa!"Oliko sinulla lisäaktiviteettejä? 


"Otin Funbackin, koska ajatelin että saisin kokea mahtavia retkiä ystävieni kanssa."

Millaisia retkiä siihen kuului?

Tuntuu siltä että retkiä oli niin  paljon, mutta kävimme ainakin Lontoossa. Lontooseen oli noin tunnin matka Rookesburysta, joten olimme tehneet aikataulun että olisimme siellä noin. 3h. Mukana lontooseen tuli tanskalaiset, espanjalaiset, italialaiset ja ranskalaiset. 
Olimme tiestysti erikseen esim. tanskalaiset menivät London Eyehin ja muut ties minne. 
Me suomalaiset menimme Madame Tussaudsiin (vahanukkemuseo) koska nii moni halusi sinne. Se retki meni aika pilalle eksyimme toisistamme, jouku kadotti käynnkykänsä mutta se olikin siellä repussa. Joillain kesti liian kauan joten koko aikamme meni sitten Madame Tussaudsissa. Meidän piti tehä kaikkea muutakin, mutta no nyt kun ajatelen matka oli aika hauska! :)"

Wilman ryhmässä oli myös muita retkiä mm. shoppailemaan ja huvipuistoon. Huvipuisto oli 
hänen mielestään mahtava kokemus, sillä ryhmässä oli samanhenkisiä ihmisiä, jotka pitivät samankaltaisista laitteista.

"Laitteet olivat uskomattomia ja jopa juoduimme vesisotaan koska menimme aluksi kahlaamaan sellaiselle pienelle altaalle ja sitten siitä tuli suuri vesisota!"

"Vaikka osa retkistä meni vähän hullusti, niin minulla oli kumminkin hauskaa. Ehkä kaikki 
eivät juuri menneet niinkuin toivoin, mutta silti ystäväni saivat siitä yhden parhaista kokemuksista."

Kerro kolme hyvää asiaa matkastasi!

"Haha, vain kolme minulla olisi vaikka tuhat mutta yritän sanoa parhaimmat.
En tuntenut ketään kun lähdin kielimatkalle, mutta kun lähdin olin tutustunut niin moniin uusiin ihmisiin eri puolelta suomea ja olen heihin vieläkin yhteydessä. 
Parhaiten muista maista tutustuin espanjalaiset, koska he olivat niin mukavia ja kilttejä. Oli paljon aktiviteettaja joka oli mukavaa, niin oli hauska pelata kaikkia pelejä."

Mikä oli parasta?

"En millään pysty kunnolla sanomaan mikä oli parasta, koska kaikki on oli niin mukavaa. Yksi parhaista asioista oli se, että tutustuin uusiin ihmisiin joihin pidän yhteyttä ja tapaan heidät vielä. Yksi espanjalaisista kavereista niin olemme todella hyviä ystäviä ja lähetimme jopa toisimmelle joululahjat!"

Kehittyikö kielitaitosi?

"Kielitaitoni on jo aika vahva, kun olen ykkös ja kakkos luokalla oppinut pelkää englantia ja olen kielipainoiteessa koulussa, mutta nyt kun pääsin käyttämään kielitaitoani, niin se oli mahtavaa joten opin koko ajan ku puhuin ja tunneilla opin myös paljon hauskalla tavalla."Suosittelisitko EF:n kielimatkaa?

"Suosittelen EF kielimatkaa lämpimästi siellä tutustuu niin moniin uusiin ihmisiin ja se on kivaa tekemistä kesällä!
Olen mennossa tänä vuonna uudestaan kielimatkalle mutta nyt olen menossa Maltalle yhdessä kaverini kanssa joka oli myös Rookesburyssa."

Wilman terveiset: Kiitos kaikille jotka olivat Rookesburyn kielimatkalla 2013! Yksi parhaista kokemuksistani ikinä! 

Kiitos paljon mahtavista kuvista ja haastettelusta Wilmalle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti