10. maaliskuuta 2014

Carita's story! EF St.Julian's, Malta 2012

Haastattelin Caritaa, 15, hänen kokemusrikkaasta kielimatkastaan! Carita oli internatiol kurssilla St.Julianssissa, Maltalla 3 viikkoa kesällä 2012.

"Olin international kurssilla, koska olen luonteeltani tosi sosiaalinen, ja mietin, että jos lähden ulkomaille, haluan tutustua mahdollisimman paljon erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin. "

Mistä sait idean lähteä kielimatkalla, ja miten kuulit EF:stä?
"Kielimatka tuli tavallaan minullekkin yllätyksenä. Kaverini oli ensin lähdössä yhden toisen kaverin kanssa Californiaan, mutta hänen kaveri ei päässytkään, joten hän pyyti sitten minua. Olin heti sitä mieltä että tottakai mä lähen. "
Miten valitsit kohdemaasi?
"Mietittiin että halutaan jonnekkin pieneen ja tiiviiseen paikkaan, jossa paikat tulee nopeasti tutuiksi. Selailtiin erilaisia vaihtoehtoja ja sitten maltalla sijaitseva st.julians vaikutti tosi huikeelta mestalta."
Missä majoituit?
 "Majoituin hotellissa koko ajan. Olin aika ennakkoluuloinen sitä kohtaan millaisia perheitä siellä on, joten ajattelin että hotelli on turvallinen. Hotellin kanssa oli paljon ongelmia, koska siellä oli hometta ja minä ja kaverini aloimme saada ihottumaa jne. Asiaa selvitettiin loppupuolella, mutta homma jäi jonkun verran kesken. Muuten tykkäsin kyllä hotellista, sillä kauppakatu, merenranta ja kahvilat olivat todella lähellä, sekä hotellissamme oli oma uima-allas!"
Millaista oli koulussa? 
"Koulu oli ihan ok, ja meille sanottiin että päästään aina bussilla, mutta mentiin mielummin kävellen, koska haluttiin ruskettuu. Koulussa kaikki tunnit oli kyllä aika samanlaisia joka oli välillä aika turhauttavaa."
Oliko sulla mitään lisäaktiviteetteja (esim. maltapack)? 
 "Mulla oli ehkä maltapack, mutta siis discohan meillä oli melkein jokapäivä, ja se oli kyl iha huikeeta. Vaahtobileet oli kaikista parhaimmat! Discon lattia oli vatsaan asti täynnä vaahtoo ja musiikki soi täysillä! Fun life!"

                                        Miten kielitaitosi kehittyi?
"Kielitaito kehitty kyllä sillei jonkunvertan ku sitä piti puhuu kokoajan, varsinaisesti koulussa en oppinu englantia, mutta koska käytännössä kaikki mitä muuten halusi tehdä, piti suorittaa englannin kielellä. Esim.ravintoloissa, kaupoissa jne. Opin kuitenkin jonkunverran uutta sanastoa ja tapoja kuinka ilmaista erilaisia asioita eritavoin."
Kerro 3 parasta asiaa matkaltasi?
"Kaikista parasta oli mun kaks uutta huonekaveria, joiden kanssa ollaan vieläkin ystäviä, hengailtiin niiden kaa jokapäivä ja niistä tuli mulle ku siskoja! Sit kaks muuta oli vielä ainaki aurinko ja lämpö ja ku sai tutustuu ihmisiin jotka on tullu eri maista!"
Täyttyivätkö odotuksesi?
"No siis tavallaan joo, en oikeestaan odottanut matkalta erityisesti mitään, koska en tiennyt mitä pitäisi odottaa. Tietenkin kaikki ihanat muistot ja kokemukset jäävät mieleen ikuisesti! Suosittelisin ehdottomasti kielimatkalle lähtöä! Kaikki jotka vain uskaltaa ja rohkeutta riittää, lähtekää!! Reissu on kyllä erittäin kokemusrikas!""Haluisin lähettää terkkuja varsinkin mun huonekavereille, Elisalle, Ronjalle ja Veralle♡ kiitti aivan huikeesta reissusta, ilman teitä en olis selvinny! Toiseks haluisin laittaa ihan sikana terkkuja kaikille jotka oli samaan aikaan mun kaa maltalla st.julianssissa! Sit vielä erityiskiitos mukana olleelle suomalaiselle liiderille alekseille, olit ihan huippu!! Ja paikalliselle liiderille martinalle! Kiitti kaikille, te teitte reissusta mahdollisen! Love u guys, i miss u all♡"Kiitos paljon Caritalle kuvista, haastattelusta ja rehellisistä mielipiteistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti