11. heinäkuuta 2015

EF CALIFORNIA 2014 pt. 2, Host Family

Hejsan jälleen! Kalifornian seikkailut jatkuvat...

Nyt voisin kertoa paremmin mun hostperheestä. Voin sanoa että ensivaikutelma perheestä oli hyvä ja positiivinen. Myös sähköpostiviestit, joita vaihdettiin ennen matkaa antoivat minulle hyvän vaikutelman heistä. Loppujen lopuksi, perhe ei kuitenkaan vastannut ihan kaikkia odotuksiani, ja oli muutamia epäkohtia joita en ehkä vieläkään täysin ymmärrä. Mun perhe asui omalla viinitilallaan, joka kuului Paso Roblesin kaupunkiin. Perheeseen kuului isä, äiti, 9v & 17v pojat, ja 20v tytär. Perheen isä oli suomalaissukuinen, ja oli asunut osan lapsuuttaan Kanadassa suomenkielisellä alueella. Hirveästi suomea he eivät silti puhuneet, muutamia sanoja lukuunottamatta, eikä kukaan heistä ollut koskaan käynyt suomessa.
Perheen isä oli ainoa joka minulle pääasiassa jutteli, ja jonka kanssa puhuin selkeästi koko matkani aiknana enemmän kuin muiden perheenjäsenten, vaikka näin häntä ainoastaan illallisella tunnin ajan. Odotin ehkä liian stereotyyppistä amerikkalaista perhettä, jotka ovat yltiöpositiivisia ja koko ajan pepsodent - hymy naamalla, ja olin hieman ihmeissäni kun sainkin perheekseni ihmisiä jotka olivat täysin erilaisia kuin minä itse.
Hostperheen talo (ylhäällä) oli kuitenkin hienosti sanottuna hyvin tilava, ja piha sekä koko tila olivat kyllä hienompia kuin mitä odotin. Mun "huone" oli enemmänkin huoneisto, ja makuuhuoneen lisäksi mulla oli kaksi omaa sisäänkäyntiä, kylpyhuone, pieni vaatehuone ja joku erillinen huone joka ilmeisesti toimi kuntosalina. 
Näkymiä suoraan mun kuistilta ! ^
Perhe oli mulle kuitenkin koko ajan ystävällinen, ja kuskasivat mua mukisematta (yhtä välikohtausta lukuunottamatta) joka päivä bussipysäkille n. 50km päähän ja sieltä takaisin kotiin. Suurin vaikeus koko reissussa mulla joka tapauksessa oli juuri tuo koulumatka. Voisin veikata että se oli helposti joku vajaa tai jopa reippaasti päälle 100km. En aluksi ymmärtänyt sen pituutta, koska ennen lähtöä mua oli varoiteltu että koulumatka on sitten luultavasti pidempi kuin mihin oot tottunut, enkä tajunnut kuin vasta loppu vaiheessa että matkahan on oikeasti aivan liian pitkä. 
Koulu alkoi aina kello 9, ja loppui kello 16. Lähdettiin ajamaan hosteilta aina heti kuuden jälkeen, koska bussipysäkille kesti matkaa vajaa tunnin verran. Bussipysäkillä bussi odotti aina vielä hetken, ja sen jälkeen lähti ajamaan läpi kaikki sielläpäin asuvien kielimatkalaisten perheet. Matka pysäkiltä koululle kesti siis tunnista puoleentoista tuntiin, joskus vielä sitäkin pidempään. Päivittäin mun koulumatka kesti yhteen suuntaan n. 2-3 tuntia. Ei mikään houkuttelevin matka tosiaan. :D Kun koulu loppuu neljältä ja oot seitsämän jälkeen kotona. Koulupäivinä en siis kerennyt muuta tehdä kuin syödä perheen kanssa dinnerin, jota syömässä istuimme aina päälle tunnin, ja sen jälkeen sitten suoraan suihkuun ja nukkumaan.


Ainakin positiivinen asia oli ehdottomasti maisemat! Kävin muutamina päivinä "lenkillä" hostperheen tilalla, eli kävelin kukkulalta alas missä talo oli alas wineryyn ja sieltä takaisin ylös. Viinitila oli kyllä yksi maailman kauneimmista paikoista missä oon koskaan ollut, vaikka se olikin kaukana kaikesta.
Emme myöskään viettäneet perheen kanssa yhtä paljon aikaa kuin mitä olin odottanut. Emme tehneet paljoa muuta kuin pelasimme yhtenä iltana korttia hetken, katsoimme leffaa ja ensimmäisenä viikonloppuna he veivät minut käymään super tuulisella rannalla ja yhtenä koulupäivänä menimme yhdessä sea worldiin. Ymmärrän sen tietyllä tavalla että heillä ei ollut paljoa aikaa minulle, koska he olivat todella kiireisiä oman yrityksensä kanssa ja vielä sen lisäksi hostisä kävi päivittäin ulkopuolisissa töissä.
 Kuitenki joka kerta kun menin heidän puolelleen, esim. olohuoneeseen päättyivät meidän keskustelut nopeasti " hey, how are you - fine, u? fine too, are u tired? - maybe little bit. - you should go to get some rest then. - yeah..." Tämänkin takia haluan muistuttaa, että HOSTPERHE on todella tärkeä. Jos koulu on kuraa, niin hostperhe ei saa olla. Jos perhe on muuten hyvä, ja mukava mutta vaan henkisesti teillä ei klikkaa, niin älä missään vaiheessa tuhlaa 3-4 viikkoa siinä että olet perheessä jossa et viihdy/joiden kanssa on vain vaikea olla.

Itse ajattelin sen niin että minullahan on ensisijaisesti hyvä perhe. Ihan ok mukavia ihmisiä, saan hyvää ja terveellistä ruokaa, oma huone ja ilmastointi jne... Ei ongelmia. Vaikka luultavasti olisin saanut matkastani irti enemmän jossain toisessa perheessä. En nähnyt paljoa Kaliforniaa, tai heidän asuinympäristöään koulun pihan ja hostperheen tilan lisäksi. Kaikki muu mitä näin tapahtui sitten EF:n järjestämillä viikonloppumatkoilla San Franciscoon ja Los Angelesiin. Thank God, valitsin meneväni niihin molempiin! Olisin missannut niiiin paljon. Kuitenkin suurinosa samalla matkalla olevista sai mahtavat perheet, ja on vieläkin heidän kanssaan aktiivisesti yhteyksissä.

Seuraavassa postauksessa hypätäänkin sitten jo San Franciscon pariin, mutta nyt kuitenkin
mahtavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille ! :)

// Jos sulla ei oo vielä EF:n tän vuotista esitettä, ja sitä kovasti kaipailisit niin sen voi tilata suoraan kotiinTÄSTÄ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti