30. elokuuta 2015

EF CALIFORNIA 2014 pt.3, SAN FRANCISCO

Calipostaus sarja jatkuu jälleen..

Toisena viikonloppuna olikin sit vuorossa San Francisco, jonka odotukset oli omalta kohdalta ainakin aika matalalla. Vaikka matkailusta aina olenkin ollut niin paljon kiinnostunut, ei mulla ollut minkäänlaista käsitystä mitä kaikkea suuressa kaupungissa edes on. Ilmeisesti jotain mahtavaa, kun se tällä reissulla maailman parhaimmaksi kaupungiksi osoittautui. 
Lähdettiin San Franciscoon muistaakseni jo torstaina heti koulun jälkeen, ja ajettiin sinne koko iltapäivä. Pysähdyttiin välillä jossain läheisessä kaupungissa outleteissä ja syömässä, joten jo alkumatkasta alkoi matkalaukku saada lisätäytettä... Pysähdyttiin myös ennen hotellillemme menoa ottamaan kuvia kukkulalle (?) josta näki koko San Franciscon.

Meidän hotellina San Franciscossa toimi Holiday Inn-Fisherman's Wharf, joka oli aivan Fisherman's Wharfin vieressä sijaiseva neljän tähden hotelli. Fisherman's wharf on siis  kaupunginosa/turistinähtävyys San Franciscossa, ja en osaa oikein paremmin selittää millainen se paikka on, mutta todella merihenkinen ja persoonallinen ympäristöltään. Lue lisää täältä! (*click*)
Ensimmäisenä iltana kun viimein saavuttiin hotellilla, saatiin lähteä aluksi kiertelemään Wharfia ennen iltaa ja discoa. Käytiin testaa tollasta mahtavaa kuvausautomaattia, ja yleisesti kierreltiin ja kaarreltiin paikkoja. Fisherman's Wharf jäi itselle tosi ihanana muistona mieleen, ja jos joskus kaukaisessa tulevaisuudessa saisin tilaisuuden muuttaa San Franciscoon, niin jonnekkin FW:n lähistöön ehdottomasti. 


Meidän ilallinen ja disco järjestettiin Hard Rock Cafessa, joka oli tosi kiva ja "kansainvälinen" paikka, eikä tälläkään kertaa tuottanut pettymystä vaikka yllätysyllätys jouduttiin hieman pitkään odottelemaan ruokia. " :D "
Tokana päivänä tehtiinkin kunnon turistiajelu, ja kierreltiinkin päivän aikana kaikki San Franciscon merkittävimmän nähtävyydet. Mm. alla oleva " Lombard Street " oli yksi niistä. Tosi kaunis paikka, varsinkin ylhäältä katsottuna, vaikka matka sinne ja alas kyllä tuntu reisissä seuraavanakin päivänä.  
  

No, sitten voitaisiinkin mennä siihen siltaan... The Golden Gate Bridge. Varmaan monelle se sanoo heti jotain, tai jopa moni varmaan heti tietää että se tosiaan sijaitsee San Franciscossa. Mulla ei ollut mitään hajua koko sillasta, ja ite oon koko pienen elämäni luullu että moinen silta sijaitsee New Yorkissa! Olinkin aika hämmentynyt kun äkkiä se kuuluisa silta on mun edessä mitä oon nähny kymmenissä elokuvissa ja tv-sarjoissa. Kuvien riemusta voi myös varmasti päätellä sen ! :D


Loppuiltapäiväksi päästiin sitten shoppailemaan, ja suunnattiin eka China Towniin! Oon aiemmin käynyt china townissa lontoossa, mutta nämä kaksi verrattuna toisiinsa on kyllä täysin eri maailmasta. San Francisco on tietenkin paljon isompi kaupunki, joten ihmisiä oli tietenkin paljon mutta ne olivat enimmäkseen turisteja. Ei jäänyt niinkään mikään "Aasiafiilis", vai enemmänkin sellanen perus turistirysä mieleen siitä. 


San Franciscossa oli myös meneillään samana viikonloppuna maailman suurin Pride- tapahtuma! Sekin oli henkilökohtaisesti mulle yksi tärkein ja upein muisto matkalta. Koko kaupunki oli täynnä sateenkaaria ja värikkäitä ihmisiä. 


Jos joku ei tiennyt (meinaan taas lähinnä itseäni) niin San Franciscossa, keskellä merta, sijaitsee Alcatraz  eli yksi maailman pahamaineisimmista vankiloista. Se on tosiaan käytöstä poistettu jo muutama vuosi sitten, ja nykyään pystyssä suosittuna turistikohteena. Käytiin pienellä boattripillä sen läheisyydessä, mutta kuvaaminen oli tuulen takia vähän vaikeaa enkä juuri siitä saanutkaan ollenkaan kuvaa. Laivassa oleva juontaja kuitenkin kertoi jännittäviä tarinoita miten vankit aikoinaan yrittivät paeta saarelta ja myös ketkä kuuluisat vankit siellä olivat olleet. 


Viimeisenä iltana (muistaakseni) käytiin sit myös yksi reissun kohokohdista, eli limusiiniajelu ympäri San Franciscoa! Itsessään se limusiini ei ehkä niin kohokohta ollut, mutta ne _maisemat_ ! Ajettiin Golden Gate Brigdeä pitkin jonnekkin kaupungin laitamille ihailemaan kun aurinko laski San Franciscon kattojen ylle. En oo jotenkin koskaan osannut päättää tykkäänkö enemmän kaupungeistä vai maaseudusta, mutta ne hetket oli kyllä maailman upeimmat katsellessa niitä miljoonakaupungin valoja.


Voi että. Maailman paras kaupunki. Tai ainakin yksi parhaista! Ainakin mulle koko Kalifornian matkan kohokohta, mutta vielä mä palaan. Näitä kuvia olis sieltäki vaikka kuinka paljon, mutta ehkä teen taas joskus sellasen koostepostauksen johon voin yhdistellä kuvia sit koko reissun ajalta. Suosittelen teille jotka ootte lähdössä Kaliforniaan kielimatkalle ehdottomasti valitsemaan San Francisco viikonlopun, jopa melkein ennemmin kuin Losin. Meidän matkalla ainakin monet oli sitä mieltä että San Franciscoon on pakko vielä päästä uudelleen ! 

Niin ja tosiaan jäi sieltä San Franciscosta käteen vähän muutakin kuin mahtavia muistoja... :D

To be continued...

// Jos sulla ei oo vielä EF:n tän vuotista esitettä, ja sitä kovasti kaipailisit niin sen voi tilata suoraan kotiin TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti