4. elokuuta 2015

Ellan ja Jonathanin tarina! EF Kalifornia homestay 2014

Moikka! Tässä tulee taas yksi osa postaussarjasta, jossa haastattelin edellisiä EF'n oppilaita. Lisää haastiksia voi lukea myös täältä! :)

Nyt tällä kertaa on kuitenkin vuorossa spesiaalivieraat, eli Jonathan ja Ella, jotka olivat itseasiassa molemmat samalla matkalla mun kanssa viime kesänä. Jonathan ja Ella olivat international kurssilla ja majoittuivat molemmat isäntäperheissä!

Miten saitte alunperin idean lähteä kielimatkalle?/Mistä kuulit EF'stä?

Jonathan - Näin EF'n mainoksen, ja innostuin siitä. Vanhemmatkin olivat sitä mieltä että todellakin kannattaa mennä, varmasti mahtava juttu. Alunperin kuulin EF'stä kaverilta.
Ella - Sain idean kun mun pari kaveria olivat olleet kielimatkalla edellisenä kesänä englannissa, ja ne puhu paljon hyvää siitä. Sain myös EF:n esitteen kotiin, ja aloin lukee sitä, kattelee kuvia ja siten kiinnostuin lähtemään kielimatkalle.
Miten valitsit kohdemaasi ja kohteesi kohdemaassa?

J - Valitsin USA:n koska olen aina halunnut käydä siellä, ja tämä oli hyvä tapa päästä sinne. Aluksi tarkoituksena oli lähteä Floridaan, mutta sinne ei tullut ryhmään, ja minut siirrettiin Kaliforniaan. Se oli järkyttävä onnenkantamoinen, nyt kun jälkeenpäin miettii.
E - Valitsin kohdemaan ja kohteen sen takia, koska olin aina halunnut päästä sinne. Luin tietoja Kaliforniasta, ja kaikki retket vaikuttivat tosi kivoilta. Tiesin myös että kaliforniassa olisi aina hyvä sää ja siellä saisi puhua ja käyttää kieltä oikeasti.

Kerro hieman isäntäperheestäsi?

J - Ihan huikea perhe, ja kävi siinäkin suhteessa järkyttävän hyvä tuuri. En voisi olla yhtään tyytyväisempi.
E - Isäntäperheeni oli superihana, ja olin tosi positiivisesti yllättynyt miten paljon vietimme aikaa perheen kanssa. Perheenjäsenet olivat koko ajan ystävällisiä, ja halusivat että meillä oli kaikki hyvin. He tarjosivat meille paljon tekemistä ja aktiviteetteja. Oli koko ajan tervetullut olo, eikä tullut kertaakaan koti-ikävä.
Kerro vähän millaista oli opiskelu koulussa?

J - Koulussa opiskelu oli kivaa, mutta välillä tunnit olivat tylsiä. Ainakin level 5 - luokassa, kun toisella opettajalla oli välillä hieman huonoja päiviä. Mutta silti jäi koulustakin positiivinen maku suuhun.
E - Se oli kivaa ja yllättävän rentoa, kun opettajatkin olivat ulkomaalaisia, ja ei puhuttu ollenkaan suomea. Oli myös kiva että koulussa oli muunkin maalaisia, eikä ainoastaan suomalaisia, joten oppi esim. indonesialaisten kulttuuria. Myös aiheet koulussa olivat mielenkiintoisia!

Mitä teit koulun jälkee vapaa-ajalla?

J - Perhe järjesti mulle kaikennäkösiä aktiviteetteja. Käytiin mm. pelaa baseballia simulaattorilla ja bumerangissa, kiipeilemässä, vaeltamassa ja surffaamassa. Tehtiin niin paljon että ei ehtinyt tulla ikävä suomeen. Illalla kun pääsi kotiin niin simahti kyllä heti kun oli koko päivän tehnyt niin paljon.
E - Vietettiin paljon perheen kanssa aikaa, käytiin mm. shoppailemassa, leffassa, uimassa, ajelemassa rannalla ja pidettiin barbeque perheen ystäväperheen kanssa.
Kohokohtia matkaltasi ja täyttyivätkö odotuksesi? 

J - Ehdoton kohokohta oli ensimmäinen päivä, ja se fiilis kun menee yksin tutustumaan perheeseen. Muistan että autossa matkalla perheen luokse jännitti niin paljon, että tärisin. Nyt sitä muistellessa alkaa naurattaa. San Francisco ja Santa Barbara olivat kohokohtia, ja oikeastaan koko reissu oli kokonaisuutena kohokohta mun elämässä. 
E - Kohokohtia olivat kaikki mitä tehtiin perheen kanssa, ja että sai tutustua niin upeisiin ihmisiin. Losin reissu kokonaisuudessaan oli myös yksi kohokohdista. Lähdin matkalle puolinegatiivisella asenteella, ja en odottanut niin paljoa, mutta kaikki odotukset täyttyivät ja ylittyivät.

Millaista hyötyä mielestäsi kielimasta mielestäsi on, ja miten itse olet hyötynyt matkastasi?

J - Rohkaistuin englannin puhumisessa, ja muutenkin sai roppakaupalla lisää itseluottamusta ylipäätänsä muuhunkin tekemiseen. Se myös vahvisti itseään, kun osoitti sen että pärjää yksin. Tietenkin se että sai tutustua aivan mahtaviin tyyppeihin, joihin on vieläkin melkein päivittäin yhteyksissä. Rehellisesti sanottuna heistä tuli parhaita ystäviäni. 
E - Kielimatkalla rohkaistuu, ja vaikka kieltä ei kolmessa viikossa täydellisesti opi, niin oppii paljon sanastoa ja oppii avaamaan suunsa ja puhua. Lähdin matkalle yksin, joten oli hieno kokemus nähdä että "Ella, mä pärjään" ilman mun vanhempia ja mun omia kavereita. Silti tutustuin ihaniin ihmisiin! Kielimatka on hyödyllinen kokemus myös muuten elämässä, ja oli ihanaa miten siellä oli paljon erilaisia ihmisiä ja kaikki olivat yhdessä. Samalla oppii arvostamaan muita. 

Kuvista suuri kiitos Ellalle ja vietä huikea vuosi amerikassa ! :)

// Jos sulla ei oo vielä EF:n tän vuotista esitettä, ja sitä kovasti kaipailisit niin sen voi tilata suoraan kotiinTÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti