16. syyskuuta 2015

EF CALIFORNIA 2014, pt. 5 LOS ANGELES Theme Parks

Disneyland & Universal Studios

4th Of July on  amerikkalaisille erittäin rakkauden täyteinen päivä, eli itsenäisyyspäivä. Me saatiin etuoikeutetusti viettää se Disneylandissa, Los Angelesin sydämessä! Jos en muistanut aiemmin mainita, niin meidän hotelli sijaitsi aivan disneylandin vieressä, ja ilotukset sun muut näkyivät myös sinne jokaisena iltana. Disneylandissa tosiaan menikin lähes koko päivä, mutta jotkut paikalliset meille kertoivat että siellä käymiseen tulisi varata monta päivää, koska se oli tosiaankin iso! Voin nyt jo tässä vaiheessa varoittaa että tämä kyseinen postaus tulee olemaan sekavin calipostaus tähän mennessä. Pahoitteluni siitä!

Disneyland oli kaikenkaikkiaan mahtava kokemus mulle, koska en ollu koskaan ollu noin isossa huvipuistossa, ja tietenkin myös sen takia että oltiin siellä juuri amerikan itsenäisyyspäivänä. Monilla ihmisillä oli päällään amerikanlippu-kuosisia vaatteita, ja tunnelma oli katossa. En edes muista nimeltä mun lempparilaitteita siellä, mutta lemppareita kuitenkin olivat ehdottomasti siellä (sekä Universalilla!!) kaikki roller coasterit eli vuoristoradat! Saatiin paikan päällä myös EF'n tarjoama lounas, joka kyllä auttoi jaksamaan koko päivän. Sen lisäks käytiin kuitenkin ostamassa myös maailman parhaimpia churroja, joita oli joka paikassa tarjolla. 

Mahtavia olivat myös esim. Tarzanin kiipeilypuu/maja ja Pirates of Caribbean Ride! Siis ihan hullua ja parasta samaan aikaan. Päivä oli myös monella tapaa ikimuistoinen, ja saatiin myös kokemuksia disneylandin ensiavusta ja kerettiin myöskin useaan otteeseen kadottamaan mm. jonkun laukku tai minnin korvat jotka ostettiin yhteisenä muistona.. :D

Kesken päivän meidät yllätti "disney carneval" kulkue, jossa kaikki tunnetut disney-hahmot esiintyy muutaman kerran päivässä kulkien samalla huvipuiston läpi.
Jäätiin hengailemaan Disneylandiin vielä illaksi katsomaan joka-iltaisia ilotulituksia. 4th Of Julyn takia ne kuitenkin kestivät hieman pidempään ja olivat kuulemma ”näyttävämpiä” kuin normaalista. En tuosta tiedä varmaksi, mutta siistejä ne olivat, vaikka siellä oli aivan järjettömästi ihmisi. Onneks taivasta riitti meille kaikille!
Universal Studios. Niin paljon huutoa. Niin paljon naurua. Tää paikka me varmasti ikuisesti muistetaan, vaikka valitettavasti juuri täältä mulla on vähiten kuvamateriaalia. Universal Studios on siis yksi suurimmista elokuvastudioista maailmassa, jonka yhteyteen on rakennettu valtava teemapuisto. Muistan Universalista loputtoman pitkät jonot, sillä mekin jonotettiin kaikkiin laitteisiin/näytöksiin ainakin 20-30min, joihinkin jopa tunti. Mutta muistan myös sen miten hauskaa se jonottaminenkin jostain syystä oli :D 
Liiderit pohtimassa päivän sotasuunnitelmaa ;) ^ 
Ihan aluksi mentiin porukalla”kiertoajelulle”, jossa kierrettiin läpi monien tunnettujen elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikkoja. Kyseisessä paikassa on tosiaan kuvattu mm. Täydellisiä Naisia, Tappajahai, Jurassic Parkit, The Fast and Furios (1 & 6), Les Miserables, Ted, 8 Mile.... ja lista vaan jatkuu!
En tiedä muistaako joku kun kerroin taannoisissa Lontoo-postauksissa, kun käytiin EF Crew Meeting porukan kanssa London Dungeosissa, eli kauhutalossa. Nyt löysin sille loistavan vastuksen; House of Horrors. En edes enää tiedä kumpi ois pelottavampi, mutta täältäkin poistuin kesken kierroksen kolmannen Exit – kyltin kautta pois, kun psyyke ei enää kestänyt… :D Oon jopa vähän pettynyt itseeni, koska luovutin tällä kertaa niin äkkiä. Tosiaan voin teille jänishousuille ja myöskin jännitystä kaipaaville kertoa, että siellä Exit ei todellakaan meinannut ulospääsyä… Jouduin exitistä suoraan pimeään käytäväänm, jossa muumionäyttelijä ohjasi mut suoraan ruumishuoneeseen. Siellä sitten tärisin joku 5min, kunnes livahdin toisen zombin takaa pois ja juoksin vaan suoraan ensimmäiselle ovelle minkä näin ja thank god pääsin ulos. Naurettiin tälle kyllä pitkään jälkeen päin, joten olen selvinnyt jo tähän mennessä saamistani traumoista… Ainakin melkein.
Universal oli mahtavien laitteiden lisäksi täynnä teemakauppoja, joista sai kyseiseen ohjelmaan liittyvää kaikkea mahdollista krääsää. Ite ostin The Simpsons - kaupasta ehkä maailman suurimman donitsin, jonka ihme kyllä jaksoin syödä :D
Ylhäällä näkyy universalim ostoskatu, jonka varrella oli paljon vaatekauppoja, turistikauppoja ja kahviloita yms. Mulla tuossa vaiheessa rahat alkoi olla sen verran finito, että mukaan ei jäänyt kuin pääsylippu muistoksi !
Luulen et tää postaus on parasta päättää ylläolevaan kuvaan ilman minkäänlaisia selittyjä. Kiitos jos joku jaksoi tän lukea, ja palaillaan ! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti